torstai 11. huhtikuuta 2013

Huonot ja hyvät uutiset.

Viikko sitten olin onneni kukkuloilla.
Kävin torstaina juoksemassa päivällä reilun kahdeksan kilometrin lenkin. Kaikki tähtimerkit (vai pikemminkin auringonsäteet) olivat kohdillaan, jalat rullasivat kuin mitään taukoa ei koskaan olisi ollutkaan ja ilmakin oli kuin morsian (eli minä!). Mahtavasta lenkistä voimaantuneena lähdin vielä pitämään perinteistä torstai-illan body-tuntia Erälle. Tunnillakin fiilis oli mitä loistavin pitkään aikaan ja tyytyväisenä lähdin kävelemään kotiin päin vielä ystävän kanssa samaa matkaa.
Ja sitten.
Äkkiä jalkapohjassa alkoi tuntua astuessa kovaa kipua. Siis ihan yhtäkkiä. En astunut vinoon, en liukastunut tai muutakaan. Ajattelin kivun johtuvan jotenkin tennareistani, jotka ovat kyllä jo parhaat päivänsä nähneet. Kotona tsekkasin jalkapöydän, trauman merkkejä ei näkynyt eikä turvotustakaan. Nilkkaakin pystyi liikuttamaan aivan normaalisti eikä leposärkyäkään ollut. Ei edes seuraavana päivänä. Käveleminen teki kipeää mutten ajatellut asiaa sen enempää, olin vain tyytyväinen ettei viikonloppuna ollut tiedossa ohjauksia. Kun vielä sunnuntainakin käveleminen oli sen verran vaikeaa, päätin lähteä saman tien ortopedille.

Badabim badabum - diagnoosina rasitusmurtuma viidennessä metatarsaalissa. Couldn´t be happier. Ja mikä on se ihmeellinen taikalääke rasitusmurtumiin: lepo. Ensin määrättiin viikko ja kun tähän päivään mennessä ei ollut tapahtunut muutosta juuri mihinkään suuntaan (paitsi että käveleminen on vähän helpottunut), pamautettiin saikkua viikko lisää. Tuosta noin! Ilman ennakkovaroitusta. Vähemmästäkin mieli järkkyy. Ortopedi kuitenkin muistutti, että spinning ja uiminen ovat edelleen ihan sallittuja. Edelleen?! Kumpaakin olen harrastanut viime aikoina - ööö - en kertaakaan.

Tästä kaikesta suivaantuneena lähdin salille tekemään raivoisan yläkroppatreenin. Ja kyllä kannatti! Varmaan kaikki jalkalihakseni ovat viikon aikana siirtyneet ylävartaloon sillä tein yhden leuan! Vaikeaa sitä oli itsekään uskoa, joten tein sen toisen kerran. Ja jos koe on toistettavissa, niin eikö se silloin ole paikkansa pitävä?! Ehkä sittenkin tässäkin asiassa voi olla jokin hyväkin puoli.

Treenipäivitykset liittyvät siis todennäköisesti jonkin aikaa salitreeniin (koska uimaan en lähde ja spinning - no, harkitsin sitä, mutta todennäköisesti jää ajatuksen tasolle). Ehkä saan viimein kasvatettua ne isot lihakset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti