maanantai 29. huhtikuuta 2013

Jumppahorinaa.

Ma Bodypump
      Intervalli-Keskivartalo
Ti   Bodypump
Ke  lepo
To  Feldenkreis
      sali (45min)
      Body
Pe  Gospelbic 20-20-20
La  Intervallibody
      Bodypump

Sain kuin sainkin ängettyä viikkoon yhden oman treenin saleilun merkeissä. Body-tunti jäi osaltani jo (hetkeksi) tauolle ja Gospelbic oli myös perjantaina viimeistä kertaa tänä keväänä. Erällä siis vaihtuu toukokuuksi ohjelma ja bodyn sijasta pidän torstaisin kiinteytys-tuntia. Gospelbic ollaan aina tauotettu jo näin huhtikuussa, joka taas tuntuu tosi aikaiselta, varsinkin kun jumpparitkin toivovat sen jatkuvan vielä vähän pidempään. Tosiasia kuitenkin on, että ilmojen parantuessa väki vähenee jumppasaleissa. Toisaalta Gospelbicissä kävijämäärä on koko ajan ollut nousussa ja myös nyt perjantaina sali oli aivan täynnä! Nappasin eräältä toiselta ohjaajalta idean, ja pidin tunnin, jossa tehtiin ensin (noin) 20 minuutin intervalli-osuus, sitten 20 minuutin lihaskunto-osuus isoille lihasryhmille ja vielä loppuun 20 minuutin core-osuuden. Oli muuten aika hapokasta! Käytin myös gospelbiccaajia häikäilemättömästi testiryhmänä, sillä heinäkuussa pidän kaksi puistojumppaa viikossa ja olen vähän ajatellut, että toinen niistä voisi olla tämän tyyppinen. Puistojumpassa kun ei ole mitään välineitä käytössä (ja alusta on vaihteleva), täytyy miettiä erityisen tarkkaan, mitä tunnilla tehdään. Jännittävää ja haastavaa, me like!

Gospelbicin välinevarastossa kaikki seurakunnan tavarat sulassa sovussa epäjärjestyksessä :)
Vaihdoin myös lauantain intervallibody-ohjelman ja olipa taas mukava yllätys, kun opelle ei riittänyt kuin viiden kilon käsipainot :D Onneksi sain jostain kaivettua nuhjuiset kolmoset, niin sain tekniikan pidettyä kasassa. Itsestä tuntui, että tunti meni vähän miten kuten, sekoilin ihan ihme juttuja. Mutta kuitenkin tunnin jälkeen sain aivan mielettömän hyvää palautetta monelta asiakkaalta, joten kai sitä voi omakin tuntuma olla joskus väärässä. Tunti oli itsellenikin yllättävän raskas mutta erityisesti asiakkailta saikin kiitosta juuri tunnin rankkuudesta. Omasta mielestäni pelkästään tunnin rankkuus ei kerro siitä, oliko tunti hyvä vai ei, mutta on se ainakin yksi mittari sisältöä tarkastellessa. Hyvä siis niin.

Lauantain pumppi Lady´s Clubulla menikin sitten huomattavasti paremmin ja ehkä ne omat voimat alkavat pikku hiljaa palaamaan. Jalat tutisivat ekasta tunnista vielä sen verran, etten uskaltanut ladata kyykkyihin vielä(kään) ihan täyttä settiä. Muuten sain tunnin vedettyä oikeastaan normipainoilla. Ajattelin kokeilla tämän illan pumpin normaalipainoilla, kun intervalli-keskivartalotunti on (Unisportista johtumattomista syistä) peruttu ja seuraava ohjaus on vasta torstai-iltana. Loppuviikkoon mahtuukin sitten kolme pumppia, joten osa niistä on varmaan pakkokin vähän himmailla. Meillä on koulusta koko viikko vapaata ja aionkin pyhittää koko viikon hääjärjestelyille (!!) ja jumppa-ajatuksille. Unisportilla saa alkaa miksaamaan Les Millsiä (toivottavasti) ensi viikolla ja suunnitelmissa on ottaa osa biiseistä ohjelmasta 76. Neljän pumpin vuoksi saleilu saattaa jäädä tältä viikolta, mutta toivon säiden (ja allergian, snif) suosivan sen verran, että pääsisin testailemaan jalan lenkkikuntoa. HCR jää nyt itseltäni tänä vuonna välistä, mutta olisi silti ihanaa päästä jo aloittamaan juoksukausi kunnolla. Jälleen kerran, thumbs up for me!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti